pxl

Wat onze gebruikers zeggen

Lees hier enkele reacties van Spiqle Agenda gebruikers.

 • Corrie en dochter Judy

  Alice en Judy zijn dochters van Corrie. “Moeder heeft een prachtig appartement in een zorginstelling dat gespecialiseerd is in de verzorging van mensen met dementie. Wij zijn gebruikers van het eerste uur en waar moeder voorheen meerdere keren per dag belde was dat in één keer afgelopen. Moeder belde niet meer, ik heb haar dan wel eens gebeld om te vragen hoe het ermee ging. Bleek alles prima te gaan. Mama had veel meer rust en wij ook.”

 • Sjackelinde met moeder Marietje

  “Ik werk zelf in de zorg en heb een onregelmatig rooster. Voor mijn moeder zijn de wisselende werktijden vaak verwarrend. Ze weet dan niet wanneer ik klaar ben met werken en wanneer ik langskom. Ze belt me dan op om dit te vragen en dat is soms wel eens lastig geweest. Daarom gebruiken we nu al ruim een jaar Spiqle Agenda. Op het scherm laat ik zien wanneer ik moet werken en wanneer ik langskom of wat er nog meer zoals op een dag in het verschiet ligt.

  Mama belde vroeger dagelijks om te vragen hoe en wat er op de dag stond te gebeuren. Dat is nu niet meer zo. Het is zelfs zo dat ik mama soms zelf bel om te vragen of alles in orde is.

  In het begin moest mama wel wennen aan het scherm op tafel maar dat is allang niet meer. Ik kan Spiqle Agenda dan ook van harte aanbevelen. Gewoon doen. Het geeft zoveel rust!”

 • Ans

  Zoon Flip: “Moeder is er heel blij mee. We maken er optimaal gebruik van. Het werkt uitstekend!”

 • Leny

  Mieke is de schoondochter van Leny en samen met haar man en schoonbroer zorgen ze voor de berichten op Spiqle Agenda. “Leny vertrouwt al ruim een jaar op Spiqle Agenda. Ze is onlangs verhuist naar een zorginstelling en natuurlijk moest haar Spiqle mee! Het scherm geeft haar het inzicht in de komende activiteiten en daar vertrouwt ze op!”

 • Maarten met zijn vader

  Laatst stond de taxi bij Pa voor de deur om hem op te halen om naar de zorgboerderij te gaan. Met de deur in zijn hand draaide vader zich om , om naar zijn Spiqle Agenda te kijken.
  “Dat heeft onze Maarten niet op het scherm gezet” en hij gooide zo de deur weer dicht! Geweldig om te zien hoeveel steun hij heeft aan zijn scherm. Het ontzorgt ons als mantelzorgers ook.

 • Cor de L.

  Mijn vader woont in een “mantelzorgwoning” tegen ons huis aan. Daardoor zijn wij 24 uur mantelzorgers, naast ons werk en eigen bezigheden. Spiqle Agenda helpt ons bij de zorg voor vader.
  Hij was vroeger leraar en altijd erg geïnteresseerd in techniek. Hij vindt zijn Spiqle Agenda geweldig!

 • Henk en Bep

  Henk heeft dementie en is daarnaast hartpatiënt. Bep, zijn vrouw en inmiddels al 80 jaar, zorgt voor Henk en houdt Spiqle Agenda bij. Zo weet Henk altijd wat er te doen is en wanneer hij zijn medicijnen in moet nemen. Er is meer tijd voor elkaar en dat geeft rust.

 • Henny

  Henny heeft Spiqle Agenda aangeschaft voor zijn vader van 93.
  “Hij was al na één dag gewend! Het is precies zoals jullie zeggen; niet alleen weet hij wat er staat te gebeuren, zijn zelfvertrouwen en daarmee zijn zelfstandigheid heeft een boost gekregen. We zijn er echt heel blij mee!”

 • Hella van G.

  Vader maakt al bijna twee jaar gebruik van Spiqle Agenda. Eerst als deelnemer aan de pilot, later als abonnee. Hij woont nog steeds zelfstandig. Spiqle Agenda helpt hem om overzicht te houden op de dag, het dagdeel, de tijd en datum en ook op al zijn afspraken. Spiqle geeft hem meer zelfvertrouwen en mij als zijn mantelzorger geeft het meer rust. Pa houdt er niet zo van om voor een foto te poseren maar voor Spiqle maakt hij een uitzondering. Wij kunnen Spiqle van harte aanbevelen!

 • Jan

  Jan woont 100km bij zijn schoonmoeder vandaan. Een paar dagen nadat hij Spiqle Agenda bij zijn schoonmoeder had geplaatst stuurde hij mij dit berichtje.
  “Sinds 1 december Spiqle geïnstalleerd bij mijn schoonmoeder en het is een groot succes. Geen verwarring meer over afspraken wat veel rust geeft. Wat ze ook zeer waardeert is dat ik s ‘avonds haar favoriete tv programma’s op het scherm zet zodat ze die niet vergeet te kijken.

  De case manager van het zorgbedrijf dat zorg levert aan mijn schoonmoeder heb ik net jouw site toegestuurd. Ik heb haar erg enthousiast gemaakt. Ook heb ik op het Alzheimer forum een stukje over je agenda geschreven, ik merk toch dat er meer mensen op zoek zijn naar een digitale oplossing zoals jij die aanbiedt. Je zou meer reclame moeten maken voor je agenda, het is een fantastisch middel om mantelzorgers een hoop werk uit handen te nemen en de zorgvragers rust te geven.”

 • Leentje

  Leentje verblijft in een zorginstelling met nog een hoge mate van zelfstandigheid: “Het wennen duurde korter dan een week en ik bel nu minder vaak om wat te vragen. Ik geef Spiqle Agenda een dikke 8! ”

 • Nancy

  Nancy is mantelzorger voor moeder die nog zelfstandig woont:

  “Mijn moeder kan erop vertrouwen dat de afspraken en berichten kloppen. Dat geeft haar rust. De herinneringen zorgen ervoor dat ze een seintje krijgt dat ze moet eten en drinken.”

 • Hannie

  Hannie is mantelzorger voor moeder die in appartement met zorg woont:

  “Moeder accepteerde het scherm in eerste instantie uit beleefdheid maar wil het nu voor geen goud meer missen. Waarom wordt Spiqle Agenda niet verstrekt aan iedereen boven een bepaalde leeftijd?”

 • Arend-Jan en Lidia

  Lidia heeft na lang onderzoek de diagnose Posterieure Corticale Atrofie (PCA) gekregen. Dat is een bijzonder zeldzame variant van Alzheimer waardoor de visuele informatieverwerking wordt aangetast. Hierdoor kreeg zij last van diepte, perspectief en het onderscheiden van objecten met weinig contrast. Onder andere lezen werd nagenoeg onmogelijk.

  Spiqle Agenda heeft een achtergrondkleur ontwikkeld die er samen met een streefloos lettertype ervoor zorgt dat Lidia kan lezen wat er op het scherm staat. Hier heeft zij zoveel gemak van dat we onze Spiqle Agenda al twee keer met vakantie meegenomen hebben waar hij dan in de kajuit staat van onze zeilboot.

 • Annie

  “Al na de eerste paar dagen kwam er meer rust. De telefoontjes om afspraken te verifiëren bleven uit. Mama heeft dankzij Spiqle Agenda zelfs al eens actie ondernomen om afspraken af te bellen. Voorheen zou ze dit zijn vergeten. Een heel positieve ervaring dus en zeker meer rust en levensvreugde. De zelfstandigheid heeft een boost gekregen.”

 • Cor

  Cor heeft vasculaire dementie. Desgevraagd naar zijn mening over Spiqle Agenda:

  “Wat ik van het scherm vindt? Geweldig!”

  Marianne, mantelzorger van Cor:

  “Mijn vader kan nu ieder moment van de dag duidelijk zijn afspraken zien en zo ook de tijd. Dat geeft hem rust.”

 • Loes

  Loes is mantelzorger voor haar vader die nog zelfstandig woont:

  “Ik wil je de reactie van vader op Spiqle niet onthouden, want ik werd er zelf zo blij van. We zaten met zijn tweeën nog wat na te praten zegt hij opeens: het is goed dat ik dat ding (Spiqle Agenda dus) nu heb gekregen want over een half jaar had ik er niet meer aan kunnen wennen en nu nog wel.

  We hebben er dus goed aangedaan Spiqle Agenda te plaatsen en hij had dus op dat moment ook wel degelijk inzicht in zijn ziekte. Groetjes, Loes”

 • Leo

  Leo is mijn pa en voor hem heb ik Spiqle Agenda bedacht. Het is zijn positieve ervaring die mij drijft dit ook voor anderen mogelijk te maken. “Ik vergeet wel eens welke dag het is. Dan stonden de dames van de verzorging voor een dichte deur. Voor mij zijn alle dagen hetzelfde en daardoor verwarrend. Ook verjaardagen van kinderen en kleinkinderen zijn moeilijk voor mij. Ik vind het natuurlijk verschrikkelijk als ik er eentje vergeet. Sinds vorig jaar heb ik een scootmobiel en als het mooi weer is ga ik graag naar het dorp. Maar als ik niet zeker ben dat het droog blijft, blijf ik binnen.

  Nu heeft mijn zoon een scherm geplaatst met Spiqle Agenda en zie ik alle afspraken en boodschappen op elk moment van de dag of nacht. Nee, het is helemaal niet storend, dankzij de grote letters kan ik het zelfs op een grotere afstand goed lezen. Tegenwoordig heb ik het idee dat ik alles al weet wat er op staat! Dat was voorheen wel anders.”