pxl

Wat onze gebruikers zeggen

Lees hier enkele reacties van Spiqle Agenda gebruikers.

 • Het geeft papa zelfvertrouwen
  Onze vader heeft nu ongeveer 2 maanden de Spiqle agenda. Papa heeft alzheimer en heeft structuur nodig in zijn dag. De Spiqle agenda zorgt ervoor dat hij elke dag weet wat hem te wachten staat en wat hij moet/kan doen. Hij is er zelf erg blij mee want het geeft hem zelfvertrouwen en het is zijn dagelijkse houvast bij de gebeurtenissen van de dag. En wij, als dochters zijn er ook super blij mee dat we papa zo kunnen ondersteunen in zijn dagelijkse ritme en in het nog zelfstandig wonen.
  Wij vinden de Spiqle nu al onmisbaar voor papa! Groetjes Monica B.
 • Rian

  “Zonder Spiqle Agenda zou Oma op haar 90ste niet meer zelfstandig wonen. “

 • Letty

  “Spiqle is voor mijn vader, de zorg en kinderen een fijne manier geweest om informatie door te geven en ook de agenda en herinneringen/verjaardagen was fijn als hulpmiddel.”

 • Suzanne is mantelzorger voor haar moeder

  Op zoek naar een hulpmiddel voor mijn dementerende, nog thuis wonende moeder, kwam ik Spiqle tegen.
  Na wat aarzelen, het is toch een uitgave en werkt het wel, toch aangeschaft, en nooit spijt van gehad!
  Het geeft mijn moeder een houvast voor de dag, en werkt veel beter dan bv een kalender(die ze vaak kwijt was).
  Familie vraagt regelmatig als ze mijn moeder willen bezoeken, zet jij het op het scherm?
  Jazeker😊
  Ook verjaardagen die ze steeds vaker vergat, wat ze heel vervelend vond, staan er op en weet ze nu wel.
  Ik kan het iedereen aanraden!

 • Annelies: Ik ben SUPER blij en mijn broers ook!

  Annelies zorgt samen met haar broers voor hun moeder die nog zelfstandig woont. Spiqle helpt sinds kort om moeder te informeren over de dagelijkse activiteiten.

  Het was echt nodig en het werkt super!

 • Wij zijn geluksvogels!

  Els gebruikt Spiqle Agenda al een hele poos voor haar moeder. Door haar enthousiasme en betrokkenheid zijn zij inmiddels  uitgegroeid tot ons testpanel voor een nieuw idee waar we onderzoek naar doen: Spiqle-TV.

  “Wij zijn geluksvogels dat we naast Spiqle Agenda ook mogen meedoen met het onderzoek naar Spiqle-TV!”

 • Wat is dit een geweldige uitvinding!

  Marjo stuurde onlangs onderstaande mail. Het zijn juist dit soort reacties waarvoor we het doen!

  “Goedemorgen!

  Een aantal maanden geleden heb ik de Spiqle aangeschaft voor mijn moeder. We gebruiken hem nu dus al een tijd en wat zijn we tevreden!!! Wat is dit een geweldige uitvinding. Het geeft veel rust zowel bij de zorgvrager als de zorggever. Het werkt geweldig. Het is even een uitgave, maar hij heeft het al dubbel en dwars opgeleverd.

  Hoe vaak ik mezelf niet hoor roepen “ik gooi ‘t op de Spiqle”.

  Spiqlen is een werkwoord geworden hier, het geeft veel rust en gemak. Juist omdat de zorgvrager niets hoeft te doen; echt te merken dat jullie dit uit ervaring hebben ontwikkeld! Iedereen die hem ziet vraagt ernaar en krijgt dan ook enthousiast van ons het advies er ook eens in te verdiepen.

  De bijgeleverde folders waren ook zo uitgedeeld!  Dus een heel groot compliment voor jullie!

  Fijn weekend!”

 • Corrie en dochter Judy

  Alice en Judy zijn dochters van Corrie. “Moeder heeft een prachtig appartement in een zorginstelling dat gespecialiseerd is in de verzorging van mensen met dementie. Wij zijn gebruikers van het eerste uur en waar moeder voorheen meerdere keren per dag belde was dat in één keer afgelopen. Moeder belde niet meer, ik heb haar dan wel eens gebeld om te vragen hoe het ermee ging. Bleek alles prima te gaan. Mama had veel meer rust en wij ook.”

 • Sjackelinde met moeder Marietje

  “Ik werk zelf in de zorg en heb een onregelmatig rooster. Voor mijn moeder zijn de wisselende werktijden vaak verwarrend. Ze weet dan niet wanneer ik klaar ben met werken en wanneer ik langskom. Ze belt me dan op om dit te vragen en dat is soms wel eens lastig geweest. Daarom gebruiken we nu al ruim een jaar Spiqle Agenda. Op het scherm laat ik zien wanneer ik moet werken en wanneer ik langskom of wat er nog meer zoals op een dag in het verschiet ligt.

  Mama belde vroeger dagelijks om te vragen hoe en wat er op de dag stond te gebeuren. Dat is nu niet meer zo. Het is zelfs zo dat ik mama soms zelf bel om te vragen of alles in orde is.

  In het begin moest mama wel wennen aan het scherm op tafel maar dat is allang niet meer. Ik kan Spiqle Agenda dan ook van harte aanbevelen. Gewoon doen. Het geeft zoveel rust!”

 • Ans

  Zoon Flip: “Moeder is er heel blij mee. We maken er optimaal gebruik van. Het werkt uitstekend!”

 • Mieke en Leny

  Mieke is de schoondochter van Leny en samen met haar man en schoonbroer zorgen ze voor de berichten op Spiqle Agenda. “Leny vertrouwt al ruim een jaar op Spiqle Agenda. Ze is onlangs verhuist naar een zorginstelling en natuurlijk moest haar Spiqle mee! Het scherm geeft haar het inzicht in de komende activiteiten en daar vertrouwt ze op!”

 • Maarten met zijn vader

  Laatst stond de taxi bij Pa voor de deur om hem op te halen om naar de zorgboerderij te gaan. Met de deur in zijn hand draaide vader zich om , om naar zijn Spiqle Agenda te kijken.
  “Dat heeft onze Maarten niet op het scherm gezet” en hij gooide zo de deur weer dicht! Geweldig om te zien hoeveel steun hij heeft aan zijn scherm. Het ontzorgt ons als mantelzorgers ook.

 • Cor

  Mijn vader woont in een “mantelzorgwoning” tegen ons huis aan. Daardoor zijn wij 24 uur mantelzorgers, naast ons werk en eigen bezigheden. Spiqle Agenda helpt ons bij de zorg voor vader.
  Hij was vroeger leraar en altijd erg geïnteresseerd in techniek. Hij vindt zijn Spiqle Agenda geweldig!

 • Henk en Bep

  Henk heeft dementie en is daarnaast hartpatiënt. Bep, zijn vrouw en inmiddels al 80 jaar, zorgt voor Henk en houdt Spiqle Agenda bij. Zo weet Henk altijd wat er te doen is en wanneer hij zijn medicijnen in moet nemen. Er is meer tijd voor elkaar en dat geeft rust.

 • Henny

  Henny heeft Spiqle Agenda aangeschaft voor zijn vader van 93.
  “Hij was al na één dag gewend! Het is precies zoals jullie zeggen; niet alleen weet hij wat er staat te gebeuren, zijn zelfvertrouwen en daarmee zijn zelfstandigheid heeft een boost gekregen. We zijn er echt heel blij mee!”

 • Hella

  Vader maakt al bijna twee jaar gebruik van Spiqle Agenda. Eerst als deelnemer aan de pilot, later als abonnee. Hij woont nog steeds zelfstandig. Spiqle Agenda helpt hem om overzicht te houden op de dag, het dagdeel, de tijd en datum en ook op al zijn afspraken. Spiqle geeft hem meer zelfvertrouwen en mij als zijn mantelzorger geeft het meer rust. Pa houdt er niet zo van om voor een foto te poseren maar voor Spiqle maakt hij een uitzondering. Wij kunnen Spiqle van harte aanbevelen!

 • Leo

  Leo is mijn pa en voor hem heb ik Spiqle Agenda bedacht. Het is zijn positieve ervaring die mij drijft dit ook voor anderen mogelijk te maken. “Ik vergeet wel eens welke dag het is. Dan stonden de dames van de verzorging voor een dichte deur. Voor mij zijn alle dagen hetzelfde en daardoor verwarrend. Ook verjaardagen van kinderen en kleinkinderen zijn moeilijk voor mij. Ik vind het natuurlijk verschrikkelijk als ik er eentje vergeet. Sinds vorig jaar heb ik een scootmobiel en als het mooi weer is ga ik graag naar het dorp. Maar als ik niet zeker ben dat het droog blijft, blijf ik binnen.

  Nu heeft mijn zoon een scherm geplaatst met Spiqle Agenda en zie ik alle afspraken en boodschappen op elk moment van de dag of nacht. Nee, het is helemaal niet storend, dankzij de grote letters kan ik het zelfs op een grotere afstand goed lezen. Tegenwoordig heb ik het idee dat ik alles al weet wat er op staat! Dat was voorheen wel anders.”