pxl

Wat onze gebruikers zeggen

Lees wat onze gebruikers van Spiqle Agenda vinden.

 • Henny

  Henny heeft Spiqle Agenda aangeschaft voor zijn vader van 93.
  “Hij was al na één dag gewend! Het is precies zoals jullie zeggen; niet alleen weet hij wat er staat te gebeuren, zijn zelfvertrouwen en daarmee zijn zelfstandigheid heeft een boost gekregen. We zijn er echt heel blij mee!”

 • Hella van G.

  Vader maakt al bijna twee jaar gebruik van Spiqle Agenda. Eerst als deelnemer aan de pilot, later als abonnee. Hij woont nog steeds zelfstandig. Spiqle Agenda helpt hem om overzicht te houden op de dag, het dagdeel, de tijd en datum en ook op al zijn afspraken. Spiqle geeft hem meer zelfvertrouwen en mij als zijn mantelzorger geeft het meer rust. Pa houdt er niet zo van om voor een foto te poseren maar voor Spiqle maakt hij een uitzondering. Wij kunnen Spiqle van harte aanbevelen!

 • Maarten en Tinie van der W.

  Maarten is mantelzorger voor zijn vader Tinie.

  Spiqle Agenda zorgt ervoor dat vader een beter begrip heeft van wat er in de week gebeurt en wanneer dat er iets gebeurt. Daardoor is hij op de hoogte van de afspraken en is hij geruster dat er ook bij staat wie hem komt ophalen. Het bespaart hem en ons tijd. Laatst werd er aangebeld door de taxichauffeur die pa kwam ophalen voor een middag naar de zorgboerderij. Vader deed open en vroeg de man wat hij kwam doen. “Het is tien uur en ik kom u ophalen voor een bezoek aan de zorgboerderij.” Pa draaide zich om, om naar zijn Spiqle Agenda te kijken en zei vervolgens “Dat heeft onze Maarten niet op het scherm gezet.” en deed de deur dicht.

  Zulke anekdotes hebben we wel meer. Het geeft goed aan hoe belangrijk het scherm voor vader is. De regelmaat en het inzicht geeft hem en ons veel rust!

   

 • Sjackelinde J.

  Ik werk zelf in de zorg en heb een onregelmatig rooster. Voor mijn moeder zijn de wisselende werktijden vaak verwarrend. Dan weet mama niet wanneer ik klaar ben met werken en wanneer ik langskom. Ze belt me dan op om dit te vragen en dat is soms wel eens lastig geweest. Daarom gebruiken we nu al ruim een jaar Spiqle Agenda. Op het scherm laat ik zien wanneer ik moet werken en wanneer ik langskom of wat er nog meer zoal op een dag in het verschiet ligt.

  Mama belde vroeger dagelijks om te vragen hoe en wat er op de dag stond te gebeuren. Dat is nu niet meer zo. Het is zelfs zo dat ik mama soms zelf bel om te vragen of alles in orde is.

  In het begin moest mama wel wennen aan het scherm op tafel maar dat is allang niet meer. Ik kan Spiqle Agenda dan ook van harte aanbevelen. Gewoon doen. Het geeft zoveel rust!

 • Jan

  Jan woont 100km bij zijn schoonmoeder vandaan. Een paar dagen nadat hij Spiqle Agenda bij zijn schoonmoeder had geplaatst stuurde hij mij dit berichtje.
  “Sinds 1 december Spiqle geïnstalleerd bij mijn schoonmoeder en het is een groot succes. Geen verwarring meer over afspraken wat veel rust geeft. Wat ze ook zeer waardeert is dat ik s ‘avonds haar favoriete tv programma’s op het scherm zet zodat ze die niet vergeet te kijken.

  De case manager van het zorgbedrijf dat zorg levert aan mijn schoonmoeder heb ik net jouw site toegestuurd. Ik heb haar erg enthousiast gemaakt. Ook heb ik op het Alzheimer forum een stukje over je agenda geschreven, ik merk toch dat er meer mensen op zoek zijn naar een digitale oplossing zoals jij die aanbiedt. Je zou meer reclame moeten maken voor je agenda, het is een fantastisch middel om mantelzorgers een hoop werk uit handen te nemen en de zorgvragers rust te geven.”

 • Dorine H.

  Mijn moeder woont nog zelfstandig en we gebruiken Spiqle Agenda nu één jaar. Hoewel het geheugen van moeder achteruit is gegaan heeft ze veel baat bij haar Spiqle. Het geeft zelfvertrouwen en ze is ook minder angstig. Ze belt ook minder vaak met vragen en problemen.
  Een mooi voorbeeld was een ervaring kort geleden. Moeder had een ongelukje waardoor ze de deur niet meer uit kon. Op het scherm van haar Spiqle Agenda zag ze dat ze een afspraak had en in plaats van mij bellen om het op te lossen had ze zelf al gebeld om de afspraak af te zeggen. Dat soort initiatief en zelfstandigheid was ik voorheen niet meer van haar gewend.
  We zouden het niet meer willen missen!

 • Greet S.

  Moeder (Greet) woont nog zelfstandig in een appartement van Vitalis. Wij -de kinderen- zorgen gezamelijk voor onze moeder en daarnaast krijgt zij zorg.
  We hebben 14 maanden geleden meegedaan met de Pilot van Spiqle Agenda in samenwerking met de gemeente Nuenen. Nu de pilot is afgelopen hebben we Spiqle Agenda aangeschaft zodat moeder het nooit meer hoeft te missen.

  Spiqle Agenda helpt ons, de kinderen, omdat we allemaal de app op onze telefoon hebben en zo zelf een goed overzicht hebben op de dagelijkse beslommeringen van mama. Iedereen kan afspraken, herinneringen en berichten plaatsen en inzien.

  Voor moeder is Spiqle Agenda onmisbaar geworden. Het geeft haar houvast en ze begrijpt prima wat er op de dag zoal staat te gebeuren. In het begin, lees de eerste week, was er wel wat weerstand maar dat was ook zo voorbij. Ze kan inmiddels niet meer zonder. Het helpt moeder om zelfstandig te blijven. Ze belt minder vaak met vragen en problemen, ze heeft meer rust en een beter overzicht op de dag en week.

  Onlangs kwam Noud op bezoek en hij was erg onder de indruk toen mam opendeed en wist wie hij was. “Jij hebt een heel herkenbaar gezicht” Zij ze tegen Noud omdat hij zo verbaasd was dat ma hem herkende. Toen Noud eenmaal binnen was zag hij op het scherm van Spiqle Agenda zijn bezoek aangekondigd staan. Ma liet niks merken en blaakte van zelfvertrouwen.

 • Monique V.

  Ik heb vanochtend met ma over Spiqle gesproken en de evaluatie ingevuld. Ze is er heel blij mee, en wil (lees: kan) niet meer zonder.
  En ze wilde dus ook best op de foto!
  Ma heeft een diagnose en woont samen met pa. Dankzij Spiqle Agenda heeft zij een beter overzicht op de dag en week, een beter begrip van tijd en deel van de dag. Haar zelfvertrouwen is toegenomen. Ze vertrouwt op Spiqle Agenda.
  Grappig is ook dat moeder soms vraagt een afspraak van het scherm te halen omdat ze er geen zin in heeft, maar er wel steeds aan wordt herinnerd.
  Pa bood in het begin nog wel wat weerstand maar dat was na twee weken helemaal verdwenen.
  Mijn advies aan mensen die aarzelen? Niet twijfelen! Gelijk doen! Het helpt echt en het geeft iemand zijn eigenwaarde een beetje terug!

 • Judy, Alice en moeder Corry

  Mijn naam is Alice Rijk. Ik ben samen met mijn zus Judy mantelzorger voor onze moeder Corry.
  Corry woont in de ‘van Lenthof (Savant)’ in Nuenen. Dat is een zorginstelling gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie.
  Sinds ongeveer een jaar maken we gebruik van de Spiqle agenda. Er staat een monitor op een tafeltje in haar woonkamer. Op de monitor ziet mama hoe haar dag gaat verlopen. Vanuit huis vullen we haar kalender met activiteiten en afspraken. Dit is moeder’s houvast. Zij weet wat er dagelijks gaat gebeuren, wanneer ze moet gaan eten, wie haar komt bezoeken enz. De rust is weergekeerd!
  Voor ons is met de komst van de digitale agenda een eind gekomen aan voortdurend door moeder opgebeld die onzeker was over het verloop van de dag (wie komt er, hoe laat gaan we eten, is het koud buiten?).

  Laatst stond het scherm uit. Paniekerig belde ma mij en mijn zus op. Ze wist nu niet meer wat ze moest doen, waar ze naar toe moest……
  Uitleg via de telefoon kan niet meer. Ma begrijpt het niet en vergeet het ook meteen. Te veel informatie en ook nog alleen auditief. Dit werkt niet meer.
  Meteen maar Noud (Spiqle) gebeld. Het bleek dat ze het op afstand konden oplossen. mama is weer helemaal gerust. En wij ook! De digitale agenda geeft Corry het gevoel dat wij voor haar zorgen en dat is veilig. Immers ik (haar dochter op wie ze vertrouwt) vul haar agenda, en dus haar dagen, in.
  Wij kunnen en willen niet meer zonder deze mooie hulp en ondersteuning! De digitale agenda is de altijd aanwezige verbinding tussen mam en ons.

 • Leentje

  Leentje verblijft in een zorginstelling met nog een hoge mate van zelfstandigheid: “Het wennen duurde korter dan een week en ik bel nu minder vaak om wat te vragen. Ik geef Spiqle Agenda een dikke 8! ”

 • Loes

  Loes woont met haar man zelfstandig. “Ik heb veel steun aan Spiqle Agenda. Ik weet altijd precies welke dag en datum het is. Mijn man houdt het bij en dat gaat hem goed af.”

 • Mevr. JvdM

  Karin zorgt voor haar moeder die zelfstandig woont:
  “Mam zag het eerst niet zitten, zo’n scherm. Maar binnen twee dagen was ze helemaal om. Ze is nu al heel blij met haar agenda, hoe snel kan dat gaan!”

 • Nancy

  Nancy is mantelzorger voor moeder die nog zelfstandig woont:

  “Mijn moeder kan erop vertrouwen dat de afspraken en berichten kloppen. Dat geeft haar rust. De herinneringen zorgen ervoor dat ze een seintje krijgt dat ze moet eten en drinken.”

 • Hannie

  Hannie is mantelzorger voor moeder die in appartement met zorg woont:

  “Moeder accepteerde het scherm in eerste instantie uit beleefdheid maar wil het nu voor geen goud meer missen. Waarom wordt Spiqle Agenda niet verstrekt aan iedereen boven een bepaalde leeftijd?”

 • Arend-Jan en Lidia

  Lidia heeft na lang onderzoek de diagnose Posterieure Corticale Atrofie (PCA) gekregen. Dat is een bijzonder zeldzame variant van Alzheimer waardoor de visuele informatieverwerking wordt aangetast. Hierdoor kreeg zij last van diepte, perspectief en het onderscheiden van objecten met weinig contrast. Onder andere lezen werd nagenoeg onmogelijk.

  Spiqle Agenda heeft een achtergrondkleur ontwikkeld die er samen met een streefloos lettertype ervoor zorgt dat Lidia kan lezen wat er op het scherm staat. Hier heeft zij zoveel gemak van dat we onze Spiqle Agenda al twee keer met vakantie meegenomen hebben waar hij dan in de kajuit staat van onze zeilboot.

 • Annie

  “Al na de eerste paar dagen kwam er meer rust. De telefoontjes om afspraken te verifiëren bleven uit. Mama heeft dankzij Spiqle Agenda zelfs al eens actie ondernomen om afspraken af te bellen. Voorheen zou ze dit zijn vergeten. Een heel positieve ervaring dus en zeker meer rust en levensvreugde. De zelfstandigheid heeft een boost gekregen.”

 • Cor

  Cor heeft vasculaire dementie. Desgevraagd naar zijn mening over Spiqle Agenda:

  “Wat ik van het scherm vindt? Geweldig!”

  Marianne, mantelzorger van Cor:

  “Mijn vader kan nu ieder moment van de dag duidelijk zijn afspraken zien en zo ook de tijd. Dat geeft hem rust.”

 • Loes

  Loes is mantelzorger voor haar vader die nog zelfstandig woont:

  “Ik wil je de reactie van vader op Spiqle niet onthouden, want ik werd er zelf zo blij van. We zaten met zijn tweeën nog wat na te praten zegt hij opeens: het is goed dat ik dat ding (Spiqle Agenda dus) nu heb gekregen want over een half jaar had ik er niet meer aan kunnen wennen en nu nog wel.

  We hebben er dus goed aangedaan Spiqle Agenda te plaatsen en hij had dus op dat moment ook wel degelijk inzicht in zijn ziekte. Groetjes, Loes”

 • Leo

  Leo is mijn pa en voor hem heb ik Spiqle Agenda bedacht. Het is zijn positieve ervaring die mij drijft dit ook voor anderen mogelijk te maken. “Ik vergeet wel eens welke dag het is. Dan stonden de dames van de verzorging voor een dichte deur. Voor mij zijn alle dagen hetzelfde en daardoor verwarrend. Ook verjaardagen van kinderen en kleinkinderen zijn moeilijk voor mij. Ik vind het natuurlijk verschrikkelijk als ik er eentje vergeet. Sinds vorig jaar heb ik een scootmobiel en als het mooi weer is ga ik graag naar het dorp. Maar als ik niet zeker ben dat het droog blijft, blijf ik binnen.

  Nu heeft mijn zoon een scherm geplaatst met Spiqle Agenda en zie ik alle afspraken en boodschappen op elk moment van de dag of nacht. Nee, het is helemaal niet storend, dankzij de grote letters kan ik het zelfs op een grotere afstand goed lezen. Tegenwoordig heb ik het idee dat ik alles al weet wat er op staat! Dat was voorheen wel anders.”