pxl

Spiqle Agenda maakt langer zelfstandig wonen mogelijk

Moeder met dochter
Zorgvrager met dochter thuis op de bank

Spiqle Agenda: Herkenning en zelfvertrouwen door herhaalde schermberichten.

Spiqle Agenda biedt ondersteuning voor zowel zorgvragers als hun partners en mantelzorgers. Door belangrijke informatie altijd zichtbaar te houden, hoef je niet alles te onthouden.

Dankzij de de herhaling van de boodschappen op het scherm van Spiqle Agenda ontstaat bij de zorgvrager het idee dat ze moeiteloos begrijpt wat er op de dag en de week staat te gebeuren. Het herstel van het zelfvertrouwen zorgt voor rust en helpt enorm bij het zelfstandig blijven wonen.

Het is fijn dat je zelf niet overal meer aan hoeft te denken. Niet dat je dat niet meer kunt, maar dat het niet meer nodig is. Je ziet op het scherm altijd alle informatie die op dat moment belangrijk is.

Een gestructureerde dag met Spiqle Agenda

Bij geheugenproblemen is het belangrijk om een gestructureerde dag te hebben. Spiqle Agenda zorgt ervoor dat je weet wanneer het tijd is om te eten, drinken, medicatie in te nemen en welke afspraken u heeft. Alles heeft een vaste plaats op het scherm.

Zorgvrager centraal, ondersteuning voor partners en mantelzorgers

Bij het ontwikkelen van Spiqle Agenda is veel aandacht besteed aan de zorgvrager en het ontlasten van de partner en mantelzorger. Spiqle is het resultaat van voortdurende samenwerking met gebruikers.

Afname van geheugen en begripsvermogen bij ouderdom

Lichamelijke ongemakken worden vaak geaccepteerd bij het ouder worden, maar geestelijke achteruitgang stuit op weerstand. Bij dementie is het belangrijk te begrijpen dat niet alleen het geheugen, maar ook het vermogen om te leren afneemt.

Eenvoudig en effectief voor de zorgvrager

Spiqle Agenda vereist geen bijzondere kennis van de zorgvrager. Het biedt geheugensteuntjes voor dagelijkse activiteiten en bevordert zelfstandigheid.

Makkelijke installatie

De installatie van Spiqle Agenda is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Er is geen ingewikkelde netwerkinstallatie nodig, en je hebt geen internetaansluiting nodig.

Spiqle Agenda in de pers

Aanbevolen door het Ministerie van VWS op de website 'Zorg van Nu'

Zorg van Nu 'Zorg van Nu' is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en richt zich op zorgtechnologie, e-health en digitale zorg. Het doel is om de kennis over en het gebruik van slimme zorg te vergroten.

Ook delen we ervaringen met slimme zorg in video' s en blogs op Facebook en LinkedIn

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is gestart in 2018.

Mijn vader was mijn inspiratie voor Spiqle Agenda. Dankzij goede zorg en Spiqle Agenda kon hij thuis blijven wonen, zelfs na een beroerte. Lees het interview met mijn vader in het Eindhovens Dagblad (klik op foto voor het artikel) en bekijk het interview op Omroep Max.