pxl

Maak kennis met YouTuber Marlies Dekker

Deel 7

Als je mijn eerdere verhalen hebt gelezen weet je dat ik niet zo gelukkig ben met het oerwoud van informatie die je voorgeschoteld krijgt als je op internet zoekt naar praktische artikelen over dementie en mantelzorg. Dit was voor mij de aanleiding om deze kennisbank op te zetten en mijn ervaring en inzicht met jullie te delen.

Marlies Dekker van Valies Ontdekkt

Valies Ontdekkt

Ongeveer een jaar geleden raakte Marlies persoonlijk betrokken bij de zorg voor haar 90-jarige tante met dementie. Wat haar toen als mantelzorger meteen opviel is, dat de juiste online informatie moeilijk te vinden is. Natuurlijk is die informatie er wel! Maar waar moet je die precies zoeken en welke is de juiste? Omdat er zoveel verschillende aspecten van dementie zijn, zijn er ook veel verschillende websites. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer, terwijl je het beste wilt voor degene voor wie jij zorgt. Dit heeft Marlies gemotiveerd om uit het bedrijfsleven te stappen waar zij al sinds haar 19e werkzaam was en als vlogger te beginnen met een eigen YouTubekanaal: Valies Ontdekkt

Dat was niet de enige reden

“De voorspelling is dat 1 op de 3 vrouwen dementie krijgt en ik ben hier zó van geschrokken, dat ik me direct in dit onderwerp ben gaan verdiepen. Ik wil weten wat ik kan doen om te voorkomen dat ik dementie krijg, hoe ik me kan voorbereiden op een leven met dementie en wat ik daarvoor allemaal moet regelen. Ik leg contact met allerlei mensen die in hun werk of in hun privéleven te maken hebben met dementie en ik vraag hun mij hun verhaal te vertellen.”

 

Youtubekanaal, Facebookpagina en Website

Valies Ontdekkt is de naam die Marlies bedacht heeft voor haar kanalen op internet. Valies is een verbastering van haar naam en een koffer. Ontdekkt is afgeleid van haar achternaam. Samen met de koffer en het gele Dafje 33 gaat ze op zoek naar kennis. Volg haar in die reis!

Youtube kanaal Valies Ontdekkt

Youtube

Elke week een nieuw filmpje. Abonneer je en klik op de bel. Zo krijg je een berichtje als er een nieuw filmpje online staat.

Valies Ontdekkt op Facebook

Facebook

Nieuwtjes, foto's, berichten en natuurlijk ook de reacties van haar publiek. Je vindt ze op de FB pagina van Marlies.

Valies Ontdekkt Website

Website

De ontdekplek waar je van alles vindt over dementie. De site is nog niet helemaal klaar, maar daar wordt hard aan gewerkt!

In 'Maak kennis met...' ga ik op zoek naar mensen die dicht bij de zorgvrager en mantelzorger staan en zo helpen om écht een bijdrage te leveren. 

 Heb jij een mooie, of interessante ervaring die je met anderen wilt delen, of ben je zelf iemand die een service of dienst levert aan deze groep mensen? Laat het ons weten en wie weet staat jou verhaal hier de volgende keer.