pxl

Hulpmiddel dementie Spiqle Agenda

Ben je mantelzorger of heb je op professioneel vlak te maken met mensen met dementie? Dan is de Spiqle Agenda echt een uitkomst en een perfect hulpmiddel bij dementie! Deze digitale kalender is speciaal ontwikkeld voor mensen met Alzheimer, dementie of andere geheugenproblemen. De agenda geeft aan welke dag, tijd en datum het is. Een kalender aan de muur met handgeschreven notities of overal post-its ophangen, werkt namelijk vaak te verwarrend.

Spiqle Agenda vervangt een overdaad aan tekst of beelden. De kracht van dit instrument is juist de effectieve, heldere weergave. Alle informatie heeft een vaste plek. Deze hulpmiddelen voor dementie bevorderen dusdanig de zelfstandigheid, dat jij als zorgverlener daarvan ook profijt zult hebben. Zo kun je door middel van 'Direct bericht' een boodschap rechtstreeks op het scherm plaatsen. Handig om te laten weten dat je wat later bent of dat de telefoon niet goed is opgehangen.

Daarnaast leent de agenda zich perfect om de activiteiten voor die dag door te nemen. Dit zal wat meer overzicht scheppen.

Hulpmiddel dementie voor zelfstandigheid

Spiqle is een van de hulpmiddelen bij dementie die personen met geheugenproblemen goed kunnen ondersteunen. Het biedt de volgende voordelen:

  • Zorgt voor structuur waardoor het behoort tot een van de meest praktische hulpmiddelen bij dementie;
  • Zorgt voor een beter begrip van de dagindeling, zoals de maaltijd – en medicatie routine;
  • Ontzorgt de mantelzorger(s) en professionals die zorg bieden;
  • Biedt handig gebruiksgemak: deze hulpmiddelen bij dementie werken direct vanwege de ingebouwde internetverbinding.

Hulpmiddelen bij dementie 

Spiqle Agenda wordt als hulpmiddel dementie bijgehouden via een app op de mobiele telefoon. Deze kan gedeeld worden met andere mantelzorgers of zorgverleners. De kalender wordt weergegeven op een beeldscherm met een diameter van 55 centimeter. Hierdoor kunnen berichten makkelijk gelezen worden en dat maakt dit tot een van de meest praktische hulpmiddelen dementie.

Bij de Spiqle Agenda is alle informatie die op dat moment van belang is, de hele dag te zien. De persoonlijke begroeting zorgt voor een vertrouwd gevoel. De duur van elk bericht is in te stellen naar persoonlijke voorkeur en alle berichten rouleren. Zo komt de relevante informatie rustig en 1 voor 1 op het scherm voorbij.

Het repeterend karakter van de boodschappen van deze dementie hulpmiddelen zorgt voor herkenning. De zorgvrager hoeft niets te kunnen of te doen om dit instrument te gebruiken. Hierdoor hoef jij niet iedere keer het gebruik uit te leggen. De agenda zorgt voor gewenning, rust en daarnaast voor minder druk op jouw schouders. Zo kun jij nóg betere zorg bieden. Daarmee maakt het Spiqle tot 1 van de meest onmisbare hulpmiddelen dementie!